Pidestaller gir en behagelig arbeidshøyde

Oktober 2023

En vaskemaskinhever eller sokkel sørger for at en vaskemaskin eller tørketrommel plasseres i en behagelig høyde, noe som gjør det lettere å laste og losse maskinen. Så du må bøye mindre og kan forbli oppreist. Ideell for personer med ryggproblemer. Også nyttig: en sokkel skaper ekstra oppbevaringsplass under maskinen for for eksempel skittentøyskurven.

Forbedret arbeidshøyde

Den ideelle arbeidshøyden er litt under albuelengden. Det er en gjennomsnittlig høyde på rundt 1 meter. En frontmatet vaskemaskin har en høyde på 85 cm og en toppmatet vaskemaskin har en høyde på 90 cm. For en god arbeidshøyde bør en vaskemaskin eller tørketrommel heves mellom 30 og 50 cm.

Passer alle enheter på en pidestall?

Når du kjøper en forhøyning, vær alltid oppmerksom på bredden og dybden på vaskemaskinen eller tørketrommelen og se også på vekten til enheten.

Bredde

En frontmatet vaskemaskin har vanligvis en standardbredde på 60 cm. Med topplaster er bredden 40 cm. SCANPART-heverne er 61 cm brede og egner seg derfor kun for frontmatede vaskemaskiner. Disse er også de mest solgte i Nederland.

Dybde

Dybden på en frontmatet vaskemaskin varierer fra 60 til 70 cm, avhengig av fremspring foran og bak, for eksempel døren. Denne ser ofte bare på toppen, men det er også enheter som smalner ned i bunnen. Dette er vanligvis mellom 48 og 58 cm. Når man vurderer dybden på enheten, er det derfor viktig å se på bunnen. Vær også oppmerksom på hvor langt fra hverandre de justerbare føttene under enheten er. Denne er ofte 55 cm.

SCANPART-sokkelen med en åpen topp passer enheter med et mellomrom mellom de justerbare føttene på 51 til 55 cm. Velg vaskemaskinbasen med lukket topp hvis du er usikker på riktig dybde.

Vekt

Vær også oppmerksom på vekten på vaskemaskinen din. En tørketrommel er vanligvis ikke så tung, men en vaskemaskin kan være litt tyngre på grunn av betongblokken som hindrer "dansing" under sentrifugeringen.

Tunge vaskemaskiner veier ofte 90 kg tomme, pluss vaskeri og vann. Dette gir deg vanligvis en vekt på 125 kg. Bevegelsen under sentrifugering gir ekstra vekt. Derfor har SCANPART-sokkelen en høy bæreevne på opptil 150 kg.

Materialer brukt og tilleggsfunksjoner

Vaskemaskinbunnene er laget av kaldvalset stål og ferdig med pulverlakk. Sokkelene er sprayet i RAL9003 (signalhvit) farge. Denne fargen passer godt til de vanligvis hvite vaskemaskinene og tørketromlene.

Fotene på sokkelen kan ofte justeres i høyden, slik at sokkelen kan nivelleres med maskinen på.

En helsveiset base har den fordelen at skruene ikke kan løsne på grunn av den konstante rotasjonen av vaskemaskinen eller tørketrommelen. I tillegg er en sveiset versjon mer stabil og trenger ikke å monteres.

Ulike typer stigerør

Det finnes forskjellige typer sokkel som kan brukes til å heve vaskemaskiner og tørketromler.

# 1 Åpen base

En sokkel med åpen topp er innstegsmodellen, som utelukkende handler om å øke arbeidshøyden. Du kan skape plass under sokkelen for å plassere din egen skittentøyskurv.

#2 Åpen base med kurv

Med åpen sokkel med skyvekurv er det allerede montert oppbevaringsplass på sokkelen. Denne skuffen henger pent over bakken og kan enkelt skyves inn og ut.

#3 Halvlukket base

Fordelen med en semi-lukket sokkel er at den også kan plasseres med den lukkede siden vendt fremover. Maskinen er derfor både hevet og pent lukket.

#4 Pidestall med skuff

Alt på en pidestall med skuff er vakkert ferdig. Fordelen med dette er at for eksempel vaskemidler fint kan oppbevares ute av syne. Dessuten er det også mindre støv sammenlignet med en åpen kurv. Det finnes versjoner med eller uten håndtak.

De to viktigste fordelene med en booster på et øyeblikk:

1. Bedre arbeidshøyde.
2. Ekstra lagringsplass under enheten.

Er du interessert i våre pidestaller? Ta kontakt med vår kundeservice via scanor@scanor.no.

Vis alle nyheter